Sokeripitsiaine, valkoinen 100 g

Ei arvosteluita | Arvostele tämä tuote / 5
Hinta: 10,20
Määrä: kpl

Crystal Candyn pitsiaineen avulla teet helposti ja nopeasti näyttävän koristeen kakkuun. Pitsiaineen lisäksi tarvitset vain pitsimaton ja sokeripitsiveitsen, lastan tai raapan. Crystal candyn pitsiaineella saat joustavia pitsejä, joita voit leikata saksilla, taivuttaa muotoonsa ym. 

Crystal Candyn (eli valikoimissamme sinisiin) pitsimattoihin erityisesti suunniteltu ja soveltuva pitsiaine. 

Käyttöohje (20grammasta pitsijauhetta saat tehtyä 6-7 pitsimattoa):
 

20 grammaa pitsijauhetta
115 grammaa kuumaa tai kiehuvaa vettä
5 grammaa glyseriiniä (1 tl)

Huom! Mittaa aineet vaa'alla.

Laita pitsijauhe, vesi ja glyseriini kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella suurella teholla 5 minuuttia kunnes saat vaahtokumimaisen joustavan massan. Massa voidaan käyttää välittömästi.

Värjääminen: 
Voit värjätä massan esim. pastavärillä tai tomuväreillä kun seos on valmis. Vaihtoehtoisesti voit myös maalata tai ruiskumaalata valmiin pitsin. 

Voit myös värjätä pitsimaton syötävillä tomuväreillä, syötävillä glittereillä tai metallitomuväreillä pehmeällä sudilla ennen pitsimassan levittämistä mattoon. 

PITSIMASSAN LEVITTÄMINEN: 
Laita 2-3 teelusikallista massaa pitsimatolle ja levitä raapalla tai lastalla tiukasti painaen ja useampaan suuntaan levittäen, jotta joka koloon menee ainetta. Poista ylimääräinen massa lastalla kevyesti painaen.

KUIVUMINEN:
Jätä pitsimatto kuivumaan lämpöiseen paikkaan. Kuivausaika riippuu kosteudesta ja lämpötilasta tunnista yön yli aikaan. Voit nopeuttaa kuivumista laittamalla pitsimaton lämpölampun alle, aurinkoon tms. 

KUIVATUS UUNISSA:
Laita pitsimatto kuivumaan 70-80 asteen lämpötilaan 10 minuutiksi. Sen jälkeen sammuta uuni ja anna maton olla uunissa vielä 10 minuuttia. Pitsimatto on kuiva, kun se ei ole enää tahmea/märkä, kun kosketat sitä varovasti. 

PITSIN IRROTUS MATOSTA:
Varovasti nosta pitsin reuna mattoa joustamalla, sen jälkeen vedä mattoa varovasti poispäin pitsistä. Jatka vain, jos pitsi irtoaa helposti matosta, jos ei, niin pitsi vaatii lisää kuivatusaikaa. 

PITSIN SÄILYTYS:

Säilytä valmis pitsi ilmatiiviissä pussissa ja ilmatiiviissä rasiassa, jos et tarvitse kaikkea heti. Pitsi säilyy viikkoja joustavana ja käyttökelpoisena. 

VINKKI: Tukevamman ja vähemmän joustavan pitsin saamiseksi laita hiukan vähemmän glyseriiniä. Jos haluat saada joustavamman pitsin ja pidemmän säilyvyysajan käytä hiukan enemmän glyseriiniä. 

PITSIN KIINNITTÄMINEN:
Sivele pitsin taakse hiukan lämmintä vettä tai elintarvikeliimaa ja kiinnitä kakkuun. 

PITSIMATON HUOLTAMINEN:
Pese käsin lämpimällä vedellä, anna kuivua ja säilytä vaakatasossa.

VINKKI: Säilytä ylijäänyt pitsimassa ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa ja käytä 6 päivän sisällä. Säilytä ylijäänyt pitsijauhe myös ilmatiiviissä rasiassa.


Gluteeniton.

Arvostele tämä tuote

Tälle tuotteelle ei ole vielä annettu arvosteluita.